Abonneren  Inloggen

Epson krijgt GOTS-goedkeuring voor UltraChrome DG-inkten

26 augustus 2020

Consumenten en bedrijven worden zich steeds meer bewust van de kleding en de stoffen die ze kopen en textielfabrikanten moeten hun eco-reputatie aan kunnen tonen. Epson bevestigt dat zijn UltraChrome DG-inkten en voorbehandelingsvloeistof voor katoen zijn goedgekeurd door de Global Organic Textile Standard (GOTS).

Beide zijn standaard beschikbaar voor de onlangs gelanceerde SC-F3000 direct-to-garment (DTG) printer van Epson en worden ook gebruikt op de kleinere SC-F2100 DTG-printer uit dezelfde serie. GOTS is wereldwijd de toonaangevende textielverwerkingsnorm voor organische vezels. Het doel van de norm is om wereldwijd erkende eisen te definiëren die de organische status van textiel garanderen, van het oogsten van de grondstoffen via milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde productie tot etikettering om een geloofwaardige garantie te bieden aan de eindgebruiker.

Textiel

Textielverwerkers en -fabrikanten kunnen vervolgens hun biologische stoffen en kledingstukken exporteren met één certificering die in alle belangrijke markten wordt erkend. Epson houdt rekening met de gevolgen voor het milieu in elke fase van de levenscyclus van zijn producten, van ontwerp en fabricage tot transport, gebruik en recycling.

Inkten

‘Aangezien duurzaamheid de kern vormt van al onze activiteiten, is het voor ons essentieel dat we onze klanten in staat stellen deel uit te maken van een maatschappelijk verantwoorde toeleveringsketen,’ zegt Heather Kendle, senior product manager bij Epson Europe. ‘Dankzij de GOTS-goedkeuring voor onze UltraChrome DG-inkten kunnen onze klanten hun textiel verkopen in de veilige wetenschap dat ze voldoen aan een wereldwijd erkende norm.’