Abonneren  Inloggen

Heimtextil zomerspecial in juni

18 januari 2022

De textielbeurs Heimtextil in Frankfurt vindt dit jaar als eenmalige zomerspecial plaats van 21 t/m 24 juni 2022, parallel aan het beursduo Techtextil en Texprocess. De beurs is vanwege corona meerdere keren uitgesteld. Uit een stemming in de huis- en contracttextielindustrie bleek dat de vraag naar een beurs dit jaar groot was. Daarom is nu eenmalig deze zomerspecial in het leven geroepen.

Vertrouwen

‘Het is geweldig om het grote vertrouwen te zien dat onze exposanten in ons hebben, zelfs na meer dan twee jaar van de pandemie. De resultaten van de stemming en de eerste bevestigingen van deelname tonen aan: de noodzaak om voor het einde van dit jaar eindelijk terug te keren naar persoonlijke zakelijke bijeenkomsten en face-to-face contacten is even sterk als altijd - zelfs als het dit jaar jaar zal plaatsvinden in een andere setting dan normaal’, zegt Olaf Schmidt, Vice President Textiles & Textile Technologies.

‘We hebben een platform nodig om onze nieuwe producten aan de markt te presenteren. De industrie moet elkaar weer zien, een persoonlijke relatie is belangrijk. We hopen dat exposanten en bezoekers deze zomer vrij kunnen reizen en dat de beurs het begin zal zijn van een terugkeer naar de normaliteit’, zegt Francisco Jover Pastor, CEO van Jover Group.

‘Vooral voor huishoudtextiel is het erg belangrijk om de producten te zien en aan te raken. We kijken uit naar veel nieuwe contacten en om oude klanten en collega’s deze zomer weer te zien op Heimtextil 2022’, aldus Ebru Bayramoğlu, hoofd van Global Business Development bij de Lenzing Group.

Textielwaardeketen

Doordat de drie beurzen naast elkaar plaatsvinden, kunnen bezoekers voor het eerst wereldwijde trends en innovaties ervaren langs grote delen van de textielwaardeketen, gebundeld op één plek - te beginnen met vezels en garens, via functioneel textiel, textieltechnologieën en productie- en afwerkingsprocessen, tot het eindproduct voor textielinterieurs en recycling.

Techtextil en Texprocess

Techtextil bestrijkt het hele spectrum van technisch textiel, functioneel kledingtextiel en textieltechnologieën. De vakbeurs geeft een overzicht van de nieuwste toepassingen van hightech textiel om producten lichter, functioneler en duurzamer te maken. Tegelijkertijd presenteren internationale exposanten op Texprocess de nieuwste machines, apparatuur, processen en diensten voor kledingproductie en textiel en flexibele materialen.

Bron: Heimtextil