Abonneren  Inloggen

Kodacolor: nieuwe inktset voor textieldruk

2 februari 2022

Kodak heeft zijn merk Kodacolor nieuw leven ingeblazen voor een nieuwe reeks DTF-Film-to-Fabric inkten.

Film-to-Fabric-inktsystemen kunnen worden gebruikt met de meeste aangepaste inkjetprinters. De voordelen van DTF, zoals het KODACOLOR FTF-systeem (Film-to-Fabric), omvatten de mogelijkheid om op een breed scala aan stoffen te printen, waaronder natuurlijke stoffen, polyester, nylon, rayon, mengsels en katoen, minder investering in hardware voor opstarten; en meer flexibiliteit om printprojecten van klanten te accepteren. Volgens Kodak is het resultaat een ‘zacht, duurzaam en natuurlijk aanvoelend product’.

Verheugd

Grant French, productmanager DTG en FTF van Kodak, zegt: ‘We zijn verheugd de intrede van Kodak op deze markt aan te kondigen, waardoor meer klanten toegang krijgen tot een hoogwaardige, goedkopere zakelijke optie om geweldige, bedrukte stoffenprojecten te creëren.’

De Kodacolor direct-to-garment inkten omvat twee producten: Kodacolor EDTG-inktset met lage viscositeit voor Epson DX5-, DX7-, 5113- en Xaar 1301-printkoppen in CMYKOG en wit; en de Kodacolor RDTG-serie van inkten met hoge viscositeit voor Ricoh 2220 Gen4, Gen5 en Fujifilm Dimatix Starfire-koppen in CMYK en wit.

Bovendien is de Kodacolor ETR-serie inkten met lage viscositeit bedoeld voor roll-to-roll-toepassingen en werkt ook met Epson DX5-, DX7-, 5113- en Xaar 1301-printkoppen, met CMYK, plus LK, rood, groen en violet.