Abonneren  Inloggen

DTG printer met DTF-oplossing

8 april 2022

Ricoh heeft de toepassingsmogelijkheden voor de Direct to Garment (DTG) Ri 1000 en de Ri 2000 uitgebreid met een nieuwe veelzijdige Direct to Film (DTF)-oplossing.

Direct to Film

Direct to Film-technologie die wordt toegepast op kledingdecoratie (printen op een speciale PET-folie die daarna op kleding wordt aangebracht) vergroot de mogelijkheden voor op maat gemaakte, on-demand, kledingproductie. Het maakt printen op een breder scala aan stoffen mogelijk. DTF is ook geschikt voor zakelijke merkartikelen, zoals paraplu's en rugzakken. Het scala aan materialen dat direct kan worden bedrukt als resultaat van DTF-technologie, omvat materialen met waterafstotende oppervlakken zoals leer, nylon en Gore-Tex. De hoge weerstand bij zware wascycli en de duurzame resultaten maken het bijzonder geschikt voor toepassingen op polyesterbasis, zoals werkkleding en sportkleding.

Uitbreiding

De snelle en goedkope technologie die achteraf kan worden ingebouwd, is een uitbreiding van Ricoh's bestaande Ri 1000- en Ri 2000 DTG-mogelijkheden. Het drukt eerst een CMYK-laag af en voegt daar een witte laag aan toe. Dit is een omkering van de standaard DTG-configuratie van eerst wit en daarna CMYK.

Voorbedrukte ontwerpen

Het proces maakt het mogelijk voorbedrukte ontwerpen over te brengen op kledingstukken, zonder voorverwarmen, met behulp van warmteoverdrachtstechnologie. Ontwerpen kunnen worden voorgeproduceerd op PET-folie en worden opgeslagen als gebruiksklare transferfolie voor snelle toepassing.

Veelzijdigheid en flexibiliteit

Axel Stuhlreiter, Head of Textile Solutions, Graphic Communications Group, Ricoh Europe, zegt: ‘De innovatieve technologie vergroot de veelzijdigheid en flexibiliteit van Ricoh's toonaangevende DTG-printers. In slechts een paar eenvoudige stappen kunnen ze worden getransformeerd om DTF-printen op een breed scala aan materialen mogelijk te maken en een grotere verscheidenheid aan toepassingen te bieden. Het snelle en eenvoudige proces levert snel en betaalbaar zeer creatieve resultaten op.’

Bron: Ricoh