Abonneren  Inloggen

Inschrijving FESPA Awards 2023 geopend

15 juli 2022

De inschrijving voor de FESPA Awards 2023 is geopend. De uitreiking van de awards zal plaatsvinden tijdens de FESPA Global Print Expo in München in Duitsland van 23-26 mei 2023. Alle inzendingen die op de shortlist terechtkomen zullen daar ook te zien zijn.

Deelname aan de FESPA Awards staat open voor drukkers van alle disciplines, over de hele wereld. Zij kunnen zo hun technische vaardigheden en creativiteit met de wereld delen en krijgen erkenning van experts uit de industrie.

Nieuwe categorie: duurzaamheid

Dit jaar heeft FESPA een nieuwe categorie toegevoegd om in te zoomen op duurzaam geproduceerde toepassingen. Deze prijs, de Sustainability Award, zal in alle categorieën worden beoordeeld op basis van milieuoverwegingen, waaronder de vermindering van het gebruik van materialen, energie en arbeid tijdens de productie, of het product kan worden hergebruikt of gerecycled, wanneer er opmerkelijke aandacht is besteed aan levenscyclusanalyse en of de instap economisch haalbaar is.

Graeme Richardson-Locke, FESPA's Head of Associations en Technical Lead, zegt hierover: ‘Omdat de vraag naar duurzame productie en sterke milieukwalificaties toeneemt in de industrieën die we vertegenwoordigen, moeten drukkers en signmakers hun productiepraktijken heroverwegen, afval verminderen en materialen hergebruiken/recyclen. Hierdoor zien we steeds meer producten op de markt komen met de focus op duurzame productie. Duurzaamheid staat al geruime tijd bovenaan de agenda van FESPA en met de introductie van de Sustainability Award willen we het ongelooflijke talent van bedrijven die veranderingen op dit gebied aanjagen, onder de aandacht brengen.’

Meer informatie over de inschrijfprocedure en de verschillende categorieën is te vinden op de speciale FESPA Awards website.