Abonneren  Inloggen

Pensioenfonds PGB behaalt Gouden Oor certificaat

12 juli 2023

Pensioenfonds PGB heeft na een onafhankelijke toetsing het Gouden Oor certificaat behaald. Om voor het certificaat in aanmerking te komen diende het pensioenfonds aan te tonen op een consistente manier feedback van klanten te ontvangen, deze naar tevredenheid van de klant af te handelen en van de feedback te leren. Het Gouden Oor werkt hiervoor met een puntensysteem.

‘We willen er zijn voor onze klanten. Dat begint met goed luisteren en signalen serieus nemen. En er echt van leren’, zegt Ronald Heijn, bestuurder bij Pensioenfonds PGB over het behalen van het certificaat. ‘Een signaal kan bijvoorbeeld gaan over een onduidelijkheid in een brief. Of een onduidelijkheid over hoe het pensioen is opgebouwd. Dan kunnen we de betreffende brief verbeteren of de pensioenbedragen op een andere manier tonen. Een signaal kan ook positief zijn. Zo vertelde een mevrouw laatst aan me: ‘Wat fijn dat jullie mijn pensioen altijd precies op tijd betalen’. Grote of kleine signalen, we vinden ze allemaal belangrijk.’

Foto: Pensioenfonds PGB


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters