Abonneren  Inloggen

Order 10 miljoen stembiljetten naar Roelofs

14 september 2023

Drukkerij Roelofs in Enschede heeft de grootste order in haar geschiedenis binnengehaald; het drukken van de 10 miljoen stembiljetten voor de Tweede Kamerverkiezingen.

In de krant Tubantia spreekt Roelofs-directeur Martin Wermer over ‘een buitengewone opdracht’. De directeur verwacht dat er zo’n 800 uur drukken mee gemoeid is. Niet alles wordt in eigen huis gedrukt. Zusterbedrijf Wilco neemt het drukken van 70% van de oplage voor haar rekening.

600.000 kilo papier

Voor de partij die uiterlijk een week voor de verkiezingen klaar moet zijn is volgens het bericht 600.000 kilo papier besteld. Over het drukken maakt de directeur zich geen zorgen. ‘Druktechnisch gezien is het allemaal niet zo ingewikkeld. Wat het wel ingewikkeld maakt, is het zeer afwijkende formaat en de manier waarop het langwerpige papier na het drukken moet worden gevouwen.’

Voorheen bij SMG

De order werd voorheen gedrukt bij het onlangs gefailleerde SMG. Wermer zegt daarover: ‘Doordat wij een aantal personeelsleden hebben overgenomen, kwamen wij opeens in beeld bij de overheid. Deze mensen hebben de specifieke kennis en ervaring om deze zeer verantwoordelijke opdracht ook adequaat te kunnen vervullen.”

Foto: Google Maps