Abonneren  Inloggen

Principeakkoord Mondi en DS Smith

12 maart 2024

Een maand nadat bekend werd dat Mondi een bod wilde doen op DS Smith hebben de bedrijven een principeakkoord bereikt. Dat hebben de raden van bestuur op 7 maart jl. bekendgemaakt in een gezamenlijk statement.

‘De raden van bestuur van Mondi plc ("Mondi") en DS Smith Plc ("DS Smith") zijn verheugd aan te kondigen dat zij een principeakkoord hebben bereikt over de belangrijkste financiële voorwaarden van een mogelijk bod op alle aandelen door Mondi op DS Smith, waarbij Mondi het volledige geplaatste en uit te geven aandelenkapitaal van DS Smith zou verwerven’, zo luidt het statement.

Het voortzetten van de deal is wel afhankelijk van ‘het bereiken van overeenstemming over de andere voorwaarden van een bod, inclusief wat betreft regelgevingskwesties en de voltooiing van wederzijds bevestigend due diligence.’

“De Combinatie”

Als de deal, in de verklaring de “De Combinatie” genoemd, doorgaat, zouden de aandeelhouders van Mondi 54% in handen hebben en de aandeelhouders van DS Smith 46% van het geplaatste en uit te geven aandelenkapitaal van Mondi bezitten.

‘De Combinatie is een opwindende kans om een pan-Europese leider in de sector op het gebied van op papier gebaseerde duurzame verpakkingsoplossingen te creëren, met complementaire geografische footprints, toonaangevende klantrelaties, een sterke balans en een sterk cashflowprofiel, en het potentieel om substantiële voordelen te bieden aan de respectievelijke aandeelhouders, klanten, medewerkers en gerelateerde stakeholders’, aldus het statement.

Mondi heeft tot uiterlijk 4 april 2024 om 17.00 uur de tijd om een bod uitbrengen of definitief aan te geven geen bod te gaan doen.

Het volledige statement is hier te lezen.