Abonneren  Inloggen

Cornelia Tietz nieuwe directeur European Printing Ink Association

28 maart 2024

Cornelia Tietz is sinds 4 maart de nieuwe directeur van de European Printing Ink Association (EuPIA). Zij neemt de leiding van EuPIA over van Martin Kanert.

Kanert werkte sinds 2006 bij EuPIA. Hij nam als EuPIA's eerste executive manager de verantwoordelijkheid tijdens een crisisachtige situatie na bevindingen over de besmetting van voedsel met een inktingrediënt. Sindsdien heeft EuPIA met succes normen ontwikkeld en vastgesteld die gericht zijn op het waarborgen van de veiligheid van bedrukte materialen die met voedsel in contact komen.

Cornelia Tietz is de nieuwe directeur van de European Printing Ink Association

In december 2019 werd Kanert benoemd tot algemeen directeur van de Duitse verf- en drukinkt Vereniging VdL. Na vier jaar dubbele verantwoordelijkheid heeft hij besloten zich te concentreren op zijn rol bij VdL.

Tietz was de afgelopen zeven jaar secretaris-generaal van ESIG, de European Solvents Industry Group, en haar sectorvereniging. Ze brengt bijna 20 jaar ervaring in Brussel met zich mee, waar zij verschillende posities vervulde bij Cefic en ReachCentrum. ‘Het is een grote eer en zeker een uitdaging om de leiding over te nemen van Martin Kanert, die al zoveel jaar de drijvende kracht is achter EuPIA’, zegt Tietz. ‘Ik kijk er echt naar uit om samen met de EuPIA-leden en het CEPE-team aan dit nieuwe en opwindende avontuur te beginnen.’

De European Printing Ink Association werd in 2003 opgericht als divisie van CEPE, de Europese Raad van de Verf-, Drukinkt- en Kunstenaarskleurenindustrie. EuPIA vertegenwoordigt de belangen van meer dan 80 Europese fabrikanten van drukinkten en gerelateerde producten.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief