Abonneren  Inloggen

International Paper mengt zich in strijd om overname DS Smith

2 april 2024

Na Mondi heeft ook International Paper aangegeven interesse te hebben in de overname van DS Smith. De internationale papier- en pulpgigant is daarover in gesprek met DS Smith. Volgens internationale media zou dit kunnen leiden tot een biedingen-oorlog.

Diverse media, zoals The Guardian, Reuters en Financial Times stellen dat het voorgenomen bod van International Paper t.w.v. € 6,65 miljard zou kunnen leiden tot een “biedingen-oorlog”. Begin maart maakte de internationale verpakkings- en papiergroep Mondi een voorgenomen bod bekend van € 6 miljard voor de overname DS Smith.

In een vorige week verschenen verklaring geeft het in Amerika gevestigde International Paper aan dat er ‘overtuigende financiële en strategische redenen zijn voor het combineren van de twee bedrijven’. Er zou een wereldleider op het gebied van duurzame verpakkingen ontstaan met een sterke positie in groeimarkten. Daarnaast zouden de activiteiten op de Europese markt voor golfkarton worden versterkt.

Of er daadwerkelijk een bod wordt gedaan op DS Smith is nog niet duidelijk. International Paper heeft hiervoor nog tot 23 april de tijd. De Raad van Bestuur van DS Smith staat open voor het voorstel van International Paper, maar blijft momenteel ook in gesprek met Engelse multinational Mondi.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief