Abonneren  Inloggen

DS Smith investeert 6 miljoen euro in ultramoderne 4-kleuren verwerkingsmachine voor verpakkingsfabriek Eerbeek

3 april 2024

DS Smith investeert 6 miljoen euro in een ultramoderne 4-kleuren verwerkingsmachine voor de verpakkingsfabriek in Eerbeek. De nieuwe state-of-the-art 4-kleuren verwerkingsmachine zal fefco 0201 dozen op maat produceren in bestaande en alternatieve kwaliteiten voor klanten.

De investering is een gevolg van de toenemende vraag naar duurzame alternatieven voor plastic en op papiervezel gebaseerde verpakkingen, aldus DS Smith. De nieuwe machine is momenteel in de opstartende fase en uitgerust met een geavanceerd inline foutdetectiesystemen. De door computers gereguleerde technologie controleert de kwaliteit van het bedrukken en lijmen, wat de nauwkeurigheid van de machine verbetert. Daarnaast zorgt het volgens DS Smith ook voor extra precisie bij stanzen en verlijmen van de verpakking.

Philip Bautil, Managing Director, DS Smith Benelux: ‘We zijn verheugd deze nieuwe stap te zetten in onze continue inzet voor excellentie en duurzaamheid. Deze investering onderstreept onze toewijding aan het leveren van hoogwaardige verpakkingsoplossingen, die aansluiten aan de behoeften van onze klanten en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst. Met deze nieuwe investering blijven we voldoen aan de supply chain uitdagingen van onze klanten en reageren we op hun vereisten voor groei.’

‘We zien nog steeds een toenemende vraag voor producten die een duurzaam alternatief vereisen voor de vervanging van plastic en op papiervezel gebaseerde materialen als oplossing’, zegt Bautil. ‘Het is altijd onze intentie om onze klanten te inspireren en uit te nodigen om manieren te bedenken waarop we gezamenlijk verpakkingsinnovaties kunnen ontwikkelen met circulariteit en de circulaire economie als kern van onze huidige en toekomstgerichte discussies.’

DS Smith lanceerde in 2020 zijn Now & Next Sustainability Strategy en stelde korte en lange termijndoelen vast, waaronder het elimineren van 1 miljard moeilijk te recyclen plastic producten uit de supermarktschappen tegen 2025. De afgelopen weken was het bedrijf volop in het nieuws vanwege de gesprekken die het voert met Mondi en International Paper over een mogelijke overname.

Copyright foto’s en bron: DS Smith Eerbeek


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief