Abonneren  Inloggen

Graphius Group kiest voor chemievrije drukplaten van ECO3

8 mei 2024

In haar streven naar een duurzame productie neemt het Belgische Graphius Group elke stap van het productieproces onder de loep. Met Adamas chemie-vrije offset drukplaten van ECO3 wil de drukkerijgroep haar ecologische voetafdruk verlagen.

‘De keuze voor de Adamas chemievrije drukplaten van ECO3 sluit perfect aan bij ons streven naar een duurzame productie en zorgt ervoor dat onze drukvoorbereiding een heel stuk groener wordt’, zegt CEO Denis Geers. ‘Concreet komt het erop neer dat we onze afvalstroom, gegenereerd door de vloeistoffen uit de plaatvoorbereiding, met niet minder dan 50% zullen verminderen. De keuze voor de Adamas plaat heeft enerzijds met de ecologische voordelen en de performantie van het product zelf te maken, maar anderzijds was het voor ons ook belangrijk om te kiezen voor een partner met productiecapaciteit in Europa. Immers ook transport heeft een grote ecologische impact.’

Geen spoelwater nodig

Frederik Dehing, Global Head of Sales bij ECO3, bevestigt: ’Met onze Adamas chemie-vrije offsetplaten zetten onze klanten een belangrijke stap als het op duurzaamheid aankomt. In het geval van Graphius Group betekent dit niet alleen het besparen van honderdduizenden liter water, ze vermijden ook het gebruik van grote hoeveelheden corrosieve ontwikkelvloeistoffen omdat de Adamas platen geen spoelwater nodig hebben en met een heel beperkte hoeveelheid gom worden uitgewassen.’

Met een consumptie van bijna 500.000 m² aluminium drukplaten per jaar behoort Graphius Group tot de grootste drukkerijgroepen in Europa. Voor de productie van hun drukwerk maakt Graphius vooral gebruik van offset. Na het drukken worden de hoogwaardige aluminium offsetplaten gerecycleerd en kunnen ze voor meer dan 99% herbruikt worden. ECO3 heeft zijn hoofdkantoor in België. Voor de Europese markt produceert het zijn offsetplaten in Duitsland.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief